Imprimeix

VISITA ALUMNAT 2n PRIMÀRIA

on .

Foto visita 2n ESO

El passat
dia 23 de novembre els fillets i les filletes de 2n de primària de Santa Àgueda van venir a veure l'exposició de L'UNIVERS que hi ha a l'entrada de l'institut.


Cinc alumnes de la classe van anar a explicar-los tot el que havíem fet, com ho havíem fet, quin material havíem emprat...

Tots els fillets i filletes estaven molt interessats amb l'exposició. Demanaven moltes preguntes i estaven molt atents.

Alba Juaneda 1r d'ESO C

Imprimeix

ALUMNAT 1rESO a la SER

on .

Un grup d'alumnes de 1r d'ESO van participar en un programa de la CADENA SER per explicar el projecte que han realitzat aquest trimestre amb el nom El problema de l'escalfament global del planeta. Podeu descarregar-vos i escoltar el programa AQUÍ.
Alumnat1rCADENASER
Imprimeix

MARXA PEL CLIMA. TEXT 1r ESO

on .

Marxa
La comunitat educativa de l'IES Biel Martí us convida a afegir-vos a les accions pel clima. Els alumnes de 1r d'ESO manifesten en nom de tots:

A principis de desembre, es farà una reunió a París per tractar el canvi climàtic i arribar a acords per aturar l'escalfament global. Hi acudiran membres de totes les nacions per intentar resoldre aquest problema. Totes les marxes de ciutadans que es faran aquests dies són per demostrar que ens importa el clima i que desitjam que les autoritats polítiques arribin a un acord.
L'efecte hivernacle s'ha incrementat molt a causa de la contaminació de l'atmosfera, que provoca que alguns gasos retenguin parts dels rajos solars. L'atmosfera els deixa entrar, però amb la contaminació de combustibles fòssils hem augmentat el CO2 abocat a l'atmosfera, i els rajos entren i no poden sortir com abans. Per açò augmenta la temperatura més del normal, com en un hivernacle, provocant l'escalfament global del planeta i el canvi climàtic que és la variació global del clima de la Terra.
Açò succeeix per les següents causes:
- La gent diu que el canvi climàtic és un problema massa gran per fer-li front i no actua com seria necessari. Però hi ha possibilitats de frenar encara la pitjor part del problema. L'humanitat ha fet grans avenços i aquest problema també té solució.
- És mentida que els doblers i el medi ambient no siguin compatibles.
- La tecnologia actual pot provocar canvis molts més grans que abans.
- Cada vegada hi ha més gent a la Terra i, per tant, s'emet més diòxid de carboni i açò provoca l'efecte hivernacle. De 2.000 milions d'habitants hem passat a 7.000 milions.
- Hi ha moltes empreses que no consideren important aquesta tragèdia.
- Hi havia científics que ho posaven en dubte defensant els interessos d'empreses amigues.

Les conseqüències poden ser les següents:
Pot semblar que el fet que la temperatura de la Terra augmentés un parell o tres de graus es notaria ben poc, però no és pas cert. Si la temperatura pugés uns quants graus, es produiria un canvi climàtic a nivell mundial. Es fondria una part dels casquets polars, amb la consegüent inundació de les zones costaneres molt poblades. Milions i milions de persones que viuen a pobles que depenen totalment de la mar i del comerç marítim i del turisme ja no hi seran.
Pluges torrencials. Fusió del casquet polar de l'Àrtic. Canvis en les estacions. Desplaçament de les espècies i desaparició d'algunes. També hi hauria zones on escassejarà l'aigua, ones de calor, fusió de les glaceres de Grenlàndia, milions de desplaçats, s'agreujaran els huracans i tornados en augmentar la temperatura de l'aigua del mar, i moltes més...
Tot es una roda, només tenim un món, si no ho aturam quedaran deshabitats molts llocs, i aquelles persones que hi vivien no tindran feina, no tindran on viure...
Ja està passant a alguns llocs com per exemple a La Polinèsia. La realitat és que la pujada dels mars farà fora moltes persones de les seves cases, i deixarà molta gent sense feina, refugiada.

Què és el que podem fer tots nosaltres per intentar resoldre aquest greu problema?
Intentar estalviar energia. Emprar més la llum natural, obrir persianes i tancar els llums, bombetes de baix consum, no anar tant en cotxe, carrils bici, regletes, i les tres R: RECICLAR, REDUIR I REUTILITZAR!
Promoure la defensa del clima a través de cartes al diari, la ràdio, a l'ajuntament, etc.
Hem d'intentar explicar a la gent que açò no és una fantasia, està passant de veritat i li hem de posar remei.
Volem convèncer a les famílies per solucionar aquest problema tant greu que provocarà molts de danys a la Terra. És necessari tenir en compte que tot açò ho hem de fer de forma conjunta, per arribar a acords intel·ligents.

Si us voleu unir a la idea i ajudar, diumenge 29 a les 9:30 h es farà una marxa on es reunirà gent de tot Menorca per intentar convèncer a molta més gent de tot açò.

El futur de Menorca, de la Terra, està en les nostres mans.
Tu mateix no pots fer rés, però junts podem fer molt.
Ho aturam o ja no tindrem solució.
Estàs segur que vols perdre el teu món?
Encara esteim a temps, junts ho aconseguirem, diumenge 29 de novembre a la plaça de la Catedral Ciutadella, a les 9:30 hem d'anar a la marxa pel clima.

Imprimeix

LA CLASSE DE 3r B VÉNEN A VISITAR-NOS

on .

Visita 3rB
El passat 18 de novembre, els alumnes i mestres del curs de 3rB de l'Escola CEIP Castell de Santa Àgueda van venir a visitar l'exposició dels alumnes de 1r d'ESO sobre el tema de “L'Univers”.


Un membre de cada grup, va anar a rebre'ls i a explicar-los un poc de què anava, perquè entenguessin millor tot allò que veien.

Pareixien molt interessats en el tema, no van fer gaire preguntes però ens van dir que s'ho havien passat molt bé.


Aina Pons Riera 1rBImprimeix

EXPOSICIÓ 1r ESO C

on .

Dia 19 de Novembre els fillets de 5è de Santa Àgueda van venir a veure l'exposició de “L'Univers”. Vam triar un fillet/a de cada grup de classe per anar a explicar-ho.

A la nostra exposició s'hi poden trobar maquetes del Sistema Solar, la Lluna, La Translació, Els Eclipsis, i moltes coses més...

  Primer van anar a veure totes les maquetes i cartells, i després nosaltres els hi vam explicar com ho vam fer, en què consisteix l'assignatura “Projecte” i vam contestar les seves preguntes.

 Els fillets van triar algunes maquetes que els hi agradaven, i nosaltres les vam explicar més a fons.

ESCRIT PER L'ALUMNAT DE 1r ESO C

Exposició 1rESOC

Formulari d'accés