ENTREVISTA A NA JOANA CARDONA

Iker De la Puente, Gemma Bosch, Júlia Llull

21 dic 2017

Na Joana Cardona Doyle és la professora de literatura castellana i la cordinadora del projecta de la revista “D’ona en ona”. Li feim l’entrevista per informarmos sobre la seva opinió del seguiment d’aquest projecte que va començar el curs passat i per conèixer-la un poc millor.

-Per començar aquesta entrevista voldríem demanar d’on ve el teu llinatge?

Aquest llinatge ve de ma mare que és irlandesa, tenc una cama d’Irlanada.

-Des de petita sabies que volies ser mestre?De petita eres bona estudiant?

De petita era molt bona estudiant, clar que sí.

De petita no volia ser mestra , el primer record de què volia ser era metge forense.

-Què vares estudiar?

Quan era a l’institut vaig veure que la llengua era allò que m’agradava, més que la literatura i vaig anar a estudiar a Barcelona Filologia Hispànica 4 anys i me vaig treure el títol.

-Va ser fàcil aconseguir aquesta feina?Vas haver de treballar molt?

No hi ha res fàcil però si fas l’esforç que toca sempre surt allò que vols.

-Abans d’entrar en aquest institut , on vas anar a treballar?

Quan vaig acabar d’estudiar vaig 2 anys fent classes de repàs a casa i 2 anys més en instituts de Mallorca fins que vaig arribar a Menorca , primer a l’institut d’Alaior i després 1 any a Ferreries fins que me vaig treure l’oposició , aquí sí que vaig haver d’estudiar molt , i vaig treure la plaça definitiva fa més de 10 anys.

– Com vau tenir la idea de fer aquesta revista?

Els mestres notàvem que els alumnes que acabaven 4t ESO, els hi faltava una mica de fluïdesa a nivell d’escriptura i na Maria Pons Serra , l’altra professora de castellà, se li va ocórrer la idea de fer projecte amb les 3 llengües i d’aquesta manera aconseguiríem practicar l’escriptura correctament.

– Que trobes de la feina feta l’any passat?

Els professors que vam col·laborar , vam estar molt contents. Els alumnes ho van fer amb molta il·lusió, van fer molta feina per saber el nom de la revista i per saber quines seccions havien de fer , van tenir 3 mesos de feina intensa , fins a Nadal no van escriure res. L’any passat en general , molt be.

– Com trobes que anirà aquest any?

Tot anirà bé però tot depèn de vosaltres.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *