SANT ANTONI I ELS DIMONIS A FERRERIES

Julián Fernández i Sergi Pons

El dia 16 de gener a Ferreries es fan diverses activitats per celebrar la Diada de Sant Antoni, des d’una torrada de sobrassada per a la gent del poble fins a un correfoc que passa pels carrers de Ferreries.
Durant el dia 17 de gener, es commemora que Menorca va ser conquerida per Alfons III l’any 1287. El dia de la conquesta coincideix amb la festa religiosa de Sant Antoni, patró dels animals.
Per començar, s’organitza una torrada de sobrassada oberta a la gent del poble a la plaça Espanya. Començarà a les 19:30. Durant el temps que dura la torrada el grup folklòric
Aires del Barranc d’Algendar i el grup de ball Es Penell ballaran fandango en conjunt. Més tard, a les 22:00h hi haurà, com cada any, un correfoc a càrrec del grup de dimonis Myotragus, que
meravellarà tota la fent del poble amb els seus jocs amb foc i espurnes. Aniran acompanyats dels ritmes de la batucada Retrò.
A continuació, a les 22:30h, hi haurà la 3a trobada de batucades de Menorca. Hem xerrat amb na Joana, directora de la batucada Retrò, per a què ens conti més detalls:
«Durant aquesta trobada ens reunim les tres batucades que som a l’illa i toquem vàries cançons. El primer any que es va fer va ser a Alaior i hi vam assistir la batucada Retrò i la batucada Esclat. També va coincidir per Sant Antoni, així que anàvem acompanyats dels dimonis. Al principi, vam partir de carrers diferents i després ens vam ajuntar al mateix lloc. L’any passat va ser a Es Mercadal i hi vam assistir la batucada Retrò i la batucada Batumba. Vam fer un recorregut pel poble tocant diferents cançons».
En quan a l’experiència, ens diu: «Han estat experiències molt divertides a les que a més, hem pogut aprendre les coses que fan les coses que fan les altres batucades i hem vist el seu nivell».
«Aquest any, com a novetat, hi participarà la batucada jove de Ferreries: Batuka Tukats. Paelles, en el qual col·laboren diversos comerços petits de Ferreries. En haver lliurat els premis i haver dinat hi haurà un espectacle de sobretaula amb la finalitat d’animar un poc a la gent.
Per acabar, a les 20:00h a l’ajuntament s’anunciaran els integrants de la junta de caixers de Sant Bartomeu 2018. Després d’això, es presentarà la publicació dels premis literaris «Francesc d’Albranca 2017»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *