SANT ANTONI

Judith Coll i Núria Pons

Dia 17 de gener es celebra Sant Antoni, ja que és el patró de Menorca. Tothom ho celebra principalment, ja sigui amb amics o amb familiars, fent una torrada de sobrassada. Tots es pobles de Menorca, d’una manera o una altra, celebren Sant Antoni, ja sigui torrant o el que també es solen fer, als pobles que entenen clar, és que hi hagi un correfoc amb dimonis.
Allò que feim a Ferreries és, al voltant de les 21:00h del vespre a la Plaça Espanya hi sol haver una torrada de sobrassada hi a la vegada ,a vegades, hi sol haver ball de línia o altres activitats i després, solen ser a les 22:00h o 22:30h, hi ha correfoc dels dimonis, que començen de la Plaça Espanya fins al Camp de futbol. I aquest any hi ha ball fandango, des grup de Ferreries que es diu Es Panell, i també hi ha la torrada de batucada de Menorca.
Molta gent de Ferreries, el mig dia sol anar a fer un dinar de torrada amb els amics i després hi ha gent o bé que queda a casa seva i torra amb la seva família o hi ha gent que té feina i no pot, i no té temps de torrar i menja el que sigui.
A nosaltres, principalment aquest dia ens sembla és un dia per estar amb els amics perquè per estar amb família j és el dia de nadal per exemple. Per a nosaltres que aquí hi hagi dimonis ens sembla una copiada de palma, però a la vegada són divertits i entretinguts, tot i que, també es ver que fan molta renou amb els petards i després hi ha vesins que tenen fillets petits que s’espanten o es desperten.
Una cosa a favor és que així, aquest vespre, hi ha coses pel poble i molta gent surt a prendre una beguda i al poble hi ha ambient. Per exemple, una cosa en contra és que els dimonis, a part que hi ha possibilitats que hi hagi un petit accident, també són polits però a la vegada són molt sorollosos.
En resum, a cada poble ho celebren d’una manera diferent i especial, igual que cada família. Cada un té la seva manera de celebrar-ho i el seu significat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *