Què passaria si la Terra girés al revés?

El nostre planeta seria molt diferent d’així com és ara.

Fa uns dies s’ha presentat a Àustria, a l’Assemblea General de la Unió Europea de Geociències, una nova investigació en la qual han demostrat què passaria si el nostre món girés al revés. Aquesta investigació l’han duit a terme uns especialistes de la Universitat de Reading, Regne Unit i a un institut de meteorologia d’Alemanya.

Aquesta investigació la van fer per donar a conèixer les conseqüències que tindria girar en sentit contrari. Ho han aconseguit investigat dia a dia amb els seus propis ajudants.

Des de fa mils de milions d’anys la Terra gira en la mateixa direcció d’est a oest. Com el nostre planeta n’hi ha més que giren igual tots menys Venus i Urà. El fet de girar al revés duria a conseqüències com ara l’efecte Coriolis que és responsable, per exemple, del sentit en què giren els anticiclons a cada hemisferi. Uns altres canvis serien que l’amplada del cinturó desèrtic, que s’estén des de l’Àfrica Occidental fins l’orient Mitjà,seria reemplaçat per un paisatge verd de clima humit i temperat. A més, també els cianobacteris, un grup de bacteris que produeixen oxigen a través de la fotosíntesi, apareixerien on mai abans ho havien fet, dominarien el nord de l’oceà Indic. A causa d’aquests bacteris la circulació de l’Atlàntic Meridional, un corrent important oceànic s’ esfumaria per resorgir de nou a l’oceà Pacífic nord.

En conclusió, el món seria molt diferent i moltes coses de la nostra vida de cada dia canviarien notablament.

Enric, Iker i Mikel

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *